Be On The Top

Город

Сегодня

00°

00%

0 м/с

Город

Сегодня

00°

00%

0 м/с

Город

Сегодня

00°

00%

0 м/с

Be On The Top

Регистрация

или

Din nou, acest risc a fost mai mare cu un istoric de CHD (41,8% vs 26,3% fără CHD)

Din nou, acest risc a fost mai mare cu un istoric de CHD (41,8% vs 26,3% fără CHD)

Un atelier special la conferință va aprofunda aspectele practice și de afaceri ale încorporării noului trasor în practica de rutină.

"Una dintre evoluțiile pozitive [în domeniu] a fost de fapt aprobarea acestui nou trasor," a spus Soman, care este director de cardiologie nucleară la Universitatea din Pittsburgh Medical Center.

Lucrurile se mișcă și pe teren și în alte moduri, a remarcat el, menționând că "multimodalitate" este o temă pentru conferință.

"Am preluat problema radiațiilor și am dezvoltat noi protocoale și noi echipamente," el a spus. "Am fost lideri în aplicarea adecvării tehnologiei și toate aceste lucruri sunt evoluții foarte pozitive."

Participanții se pot aștepta, de asemenea, să se concentreze asupra modului în care cardiologia nucleară se încadrează printre multitudinea de alte modalități de imagistică disponibile acum, a sugerat el.

Punctele de atracție suplimentare ale cercetării includ cuantificarea absolută a perfuziei miocardice cu imagistica SPECT pentru a prinde boala arterială coronariană severă și extinsă pe care o ratează un test de stres PET, date privind camerele mai noi și un algoritm pentru imagistica perfuziei miocardice în departamentul de urgență pentru a determina cine ar putea evita în condiții de siguranță radiațiile expunerea – și costurile – din procedură.

Acest articol este o colaborare între MedPage Today și:

CHICAGO – Radiotrasorul iod-123-metaiodobenzilguanidină (mIBG) poate fi un instrument nou pentru imagistica cardiacă, dar dacă este pregătit pentru utilizare de rutină în cele mai multe practici a fost dezbătut aici de cardiologii nucleari.

Trasorul, cunoscut și sub numele de iobenguane (AdreView), a primit lumina verde a FDA pentru evaluarea riscului cardiac la începutul acestui an. Compusul se acumulează în țesuturile inervate, evidențiind orice zone de aprovizionare nervoasă pierdute.

Deși există alte trasoare și alte tehnici de imagistică pentru a evidenția aportul de sânge sau mușchii din inimă, "se uită la ceva unic, ceva la care nici o altă imagine neinvazivă sau imagistică invazivă nu poate privi," Mark I. Travin, MD, a explicat la o dezbatere aici la reuniunea Societății Americane de Cardiologie Nucleară, unde a susținut că mIBG este pregătit să intre în practica de masă.

În cardiologie nucleară, studiile au arătat că volumul miocardului denervat imaginat cu mIBG este un predictor mult mai bun al rezultatelor în insuficiența cardiacă, cu un avantaj de reclasificare de aproximativ 15%, a remarcat Travin, director de medicină nucleară cardiovasculară la Montefiore Medical Center din New York City .

"Speranța este că acest test ar identifica pacienții cu insuficiență cardiacă cu un risc foarte scăzut și să nu fie nevoiți să-i facă să aibă un defibrilator," care prezintă riscul de șocuri și infecții inutile, împreună cu cheltuieli substanțiale, a declarat pentru MedPage Today Randall C. Thompson, MD, de la St. Luke’s Mid America Heart Institute din Kansas City, Mo.

"Suntem aproape acolo în ceea ce privește știința," el a spus. El a vorbit la conferință despre sfârșitul afacerii adoptării noului trasor.

In orice caz, "aproape acolo" nu va fi suficient de bun pentru mulți medici, a sugerat James E. Udelson, MD, director de cardiologie și șef al laboratorului de cardiologie nucleară de la Tufts Medical Center din Boston, care a luat partea contrară în dezbatere.

"Există o anumită valoare prognostică, dar dacă măsurarea – raportul inimă-mediastin – este ridicată, nu voi pune într-adevăr un defibrilator pentru că acea persoană prezintă un risc atât de scăzut? Datele pur și simplu nu sunt suficient de puternice," a spus el MedPage Today.

Studiul ADMIRE-HF, care a constituit baza pentru aprobarea FDA pentru această indicație, a arătat doar că raportul a fost un predictor independent semnificativ al evenimentelor aritmice și cardiovasculare la pacienții cu insuficiență cardiacă. Procesul nu a testat scorul în deciziile de gestionare a pacienților.

"De-a lungul liniei, dacă se fac studiile corecte pentru a demonstra că într-adevăr ar putea fi potențial sigur, dacă cineva are un risc atât de scăzut, să nu pună un defibrilator în acord cu reforma de plată în curs, care ne oferă doar o bucată de bani de luat îngrijirea pacienților cu insuficiență cardiacă – sunt fericit să nu pun unul dacă știu că este sigur și sunt stimulat să nu fac lucruri – în viitor, toate acele fluxuri ar putea să se unească și să-l facă cu adevărat util," A explicat Udelson. "Dar chiar în această secundă, nu."

Thompson a fost de acord că testul este promițător, dar va dura ceva timp pentru adoptare.

"Medicii cu insuficiență cardiacă și medicii în electrofiziologie nu sunt foarte entuziasmați de acest lucru, deoarece încă nu știu prea multe despre asta," a spus el, deși prezicea "probabil va fi un instrument util."

Un alt obstacol cheie este rambursarea https://harmoniqhealth.com/ro/urotrin/. Centrele pentru servicii Medicare și Medicaid (CMS) au oferit imagini mIBG "Tehnologie emergentă" codul de facturare rambursat la aproximativ 300 USD, în timp ce urmăritorul costă între 2.200 și 3.900 USD, în funcție de tipul de preț citat.

"Nici măcar nu acoperă aproape costul izotopului, așa că furnizorii primesc o lovitură," Remarcă Udelson. "Este un pic nonstarter."

Această situație se poate schimba în viitorul apropiat, a spus Thompson, dar pentru moment facturarea testului necesită o muncă suplimentară.

Dezvăluiri

Thompson a raportat o relație financiară cu Astellas Pharma.

Udelson a raportat că a depus mărturie la CMS cu privire la rambursarea mIBG.

Travin a raportat fonduri de subvenționare de la GE Healthcare și Lantheus și a vorbit pentru Astellas.

Pentru pacienții cu cancer pulmonar cu celule mici (NSCLC), mai multe radiații către inimă se adaugă la mortalitatea precoce și morbiditatea cardiovasculară, în special pentru cei cu probleme cardiace preexistente, a constatat un studiu de cohortă retrospectiv.

Creșterea dozei de radiație administrată inimii a fost asociată cu un risc semnificativ mai mare de mortalitate din toate cauzele (ajustat HR 1,02 / Gy; P = 0,007) și evenimente cardiovasculare adverse majore (ajustat HR 1,05 / Gy; PJournal de la American College of Cardiology.

Riscul a fost deosebit de ridicat la pacienții cu boală coronariană preexistentă (CHD), cu un risc de 3,58 ori mai mare de apariție a unui eveniment cardiac advers major (MACE) decât cel observat la cei fără CHD (P

Rezultatele consolidează riscul cardiovascular cunoscut crescut pentru pacienții cu NSCLC, dar aprofundează înțelegerea "riscul incremental de expunere la doza de radiații cardiace ca factor de risc potențial modificabil," au scris cercetătorii.

Acest lucru ar trebui să aibă efectul "afectând în mod substanțial liniile directoare naționale privind planificarea radioterapiei și oferind un cadru comun între oncologi în radioterapie, medicii de îngrijire primară și cardiologi pentru a spori recunoașterea și tratamentul evenimentelor cardiovasculare și pentru a informa strategiile de prevenire a riscului cardiac post-radioterapie," au adăugat ei.

"Recomandarea clinică la domiciliu este că trebuie să fim implicați din timp de către cardiologi pentru acești pacienți care prezintă cel mai mare risc de a dezvolta un atac de cord sau alte complicații majore după radioterapie," Mak a declarat pentru MedPage Today.

Aceste descoperiri atente și detaliate formează o bază solidă pentru a construi o abordare cardiovasculară bazată pe dovezi la pacienții cu cancer pulmonar și, eventual, la orice pacient care este tratat cu radiații toracice, a remarcat Guilherme Oliveira, MD, MBA, de la Case Western Reserve University School of Medicine în Cleveland, într-un editorial însoțitor.

El a recomandat că această populație de pacienți ar trebui testată pentru CHD. Dacă se găsește, doza medie de inimă trebuie menținută la minimum, deoarece nicio doză nu este complet sigură; dacă nu se găsește, Scorul de risc Framingham ar trebui totuși calculat și abordat, iar doza medie de inimă trebuie menținută sub 10 Gy, a scris Oliveira.

În studiu, o doză medie de inimă de cel puțin 10 Gy a fost legată de un risc semnificativ mai mare de deces la pacienții cu CHD negativ (HR 1,34, P = 0,014). Acest prag nu a părut semnificativ la cei cu CHD (HR 0,94, P = 0,66), pe care Oliveira l-a interpretat ca "orice doză poate crește riscul în mod disproporționat."

"Cel mai important, autorii ne învață că evenimentele adverse apar foarte devreme – în termen de 1 și 2 ani de la expunere – stabilind definitiv noțiunea că radiațiile către inimă au efecte întârziate în mod predominant," el a scris.

"Mesajul este clar: în zilele noastre, niciun pacient cu cancer care suferă radiații toracice nu ar trebui să vadă un cardio-oncolog," A concluzionat Oliveira.

Grupul Mak a evaluat 748 de pacienți NSCLC consecutivi, local-avansați, care au primit radioterapie toracică utilizând tehnici de radioterapie cu intensitate modulată sau convenționale, dar nu radioterapie corporală stereotactică.

Dintre aceștia, 268 aveau CHD preexistent pe baza, după cum a remarcat Oliveira "a pieptănat cu grijă toate graficele pentru a determina prezența sau absența bolilor coronariene anterioare (CHD) prin interogarea notelor, rezultatelor de laborator, electrocardiogramelor, testelor de stres, angiogramelor coronariene și scanărilor tomografice computerizate."

Puțin peste 71% dintre pacienți au murit și 10,3% au avut cel puțin un MACE după o monitorizare mediană de 20,4 luni. Cohorta avea o vârstă medie de 65 de ani și era de 49,2% femei.

Peste 32% dintre pacienți au dezvoltat cel puțin un eveniment advers de gradul 3 sau mai rău. Din nou, acest risc a fost mai mare cu un istoric de CHD (41,8% vs 26,3% fără CHD).

Regresiile Cox și Fine și Grey au fost utilizate pentru a identifica predictorii mortalității din toate cauzele și a evenimentelor cardiace adverse majore, ajustându-se pentru factorii de prognostic cardiovascular, cum ar fi CHD preexistent și factorii de prognostic pentru cancerul pulmonar.

Limitările studiului includ natura sa retrospectivă și regimurile de terapie eterogenă. De asemenea, "evaluarea retrospectivă poate subestima, de fapt, adevăratul risc cardiac, în special la pacienții cu urmărire limitată din cauza riscurilor concurente sau a îngrijirilor medicale primite local și incomplet, în ciuda unei analize aprofundate a dosarului medical," au subliniat cercetătorii.

"Sunt necesare studii prospective pentru a evalua efectul stratificării combinate a riscului cardiac, a tehnicilor de reducere a dozei de radiații cardiace și a îngrijirii preventive post-radioterapice asupra supraviețuirii și calității vieții la pacienții cu cancer pulmonar," au scris cercetătorii.

Dezvăluiri

Mak a dezvăluit relații cu AstraZeneca și NewRT.

Sursa primara

Jurnalul Colegiului American de Cardiologie

Referință sursă: Atkins KM și colab "Doza de radiație cardiacă, boala cardiacă și mortalitatea la pacienții cu cancer pulmonar" J Am Coll Cardiol 2019; DOI: 10.1016 / j.jacc.2019.03.500.

Дата публикации: 17.02.2020

Комментарии

© 2019. Все права на материалы сайта охраняются в соответствии с законодательством Украины. Распространение материалов c cайта beonthetop.net в cети Интернет может быть осуществлено только при наличии активной гиперссылки на конкретный материал сайта beonthetop.net в первом абзаце текста.

Просмотр веб-страниц, PDF-файлов и перенос их содержимого на бумажные носители разрешены только для личного пользования. Использование данного сайта и содержащейся на нем информации разрешено исключительно в личных, некоммерческих целях.