Be On The Top

Город

Сегодня

00°

00%

0 м/с

Город

Сегодня

00°

00%

0 м/с

Город

Сегодня

00°

00%

0 м/с

Be On The Top

Регистрация

или

Въпросът е да се оптимизира доброто хранене “, казва тя

Въпросът е да се оптимизира доброто хранене “, казва тя

Тъй като антихистамините от второ поколение нямат ефект върху мозъка, те не успокояват. Така че, казва Чен, като лечение за екзема, лекарствата от второ поколение са „още по-малко ефективни поради неседиращите свойства.“ Антихистамините от второ поколение включват Кларитин (лоратадин) и Зиртек (цетиризин), отбелязва клиниката в Кливланд.

Независимо дали вземате сорт от първо или второ поколение, просто не се надявайте твърде много. Що се отнася до използването на антихистамини за лечение на екзема, те не са лек за всички. „Антихистамините няма да предотвратят обострянията, тъй като не са насочени към истинския корен на болестта, но помагат при сърбежа, който би могъл да позволи засилването ви да се лекува по-бързо“, казва Ватенберг.

СВЪРЗАНИ: Вашето ежедневно ръководство за добър живот с екзема

Странични ефекти на антихистамините като лечение на екзема

Тъй като лекарствата от първо поколение успокояват, ето някои странични ефекти, на които трябва да внимавате, според Националната здравна служба в Обединеното кралство, особено ако ги приемате понякога, преди лягане:

Възможността за шофиране или работа с машини може да бъде нарушена. Може да не можете да мислите ясно, така че работата или училището може да са трудни. Смесването на антихистамини с други успокоителни, мускулни релаксанти или хапчета за сън може да увеличи седацията.

Честите нежелани реакции включват също сухота в устата, замаяност и намален апетит, според MedlinePlus. Антихистамините от първо поколение може да не са подходящи за вас. Говорете с Вашия лекар, ако имате някое от следните заболявания:

Глаукома Проблеми с уринирането поради уголемена простатна жлеза Проблеми с дишането, включително астма, емфизем или хроничен бронхит Заболяване на щитовидната жлеза Сърдечно заболяване или високо кръвно налягане Епилепсия Диабет

Много антихистамини от първо поколение се предлагат без рецепта в местната аптека, казва Ватенберг. Цените варират, но в една национална верига аптеки кутия с 24 Benadryl Allergy Liqui-Gels струва по-малко от 9 долара. Магазините със същите активни съставки обикновено са по -евтини. Попитайте Вашия лекар какво би било най -добре за Вас, предлага Ватенберг.

СВЪРЗАНИ: Най -добрите естествени и етерични масла за екзема

Грижа за вашата екзема

Спирането на симптомите на сърбяща екзема възможно най -скоро е от съществено значение за овладяване на състоянието. Придържането към лекарствата е много важно.

„Препоръчвам приемането на антихистамини заедно с локални стероиди за подобряване здравето на кожата“, казва Ватенберг; тя също така съветва срещу локални антихистамини, които според нея всъщност могат да раздразнят екземата ви. Вашият лекар може да предложи кортикостероиден крем, който е локален стероид, който често е подходящ за лечение на екзема, според Фондация за екзема, и помага в борбата с възпалението.

Също така ще искате да се избягвате от дразнители или алергени. Проучване, публикувано през януари 2021 г. в списание Cell, установи, че за някои хора с екзема остър сърбеж може да бъде причинен от алергени от околната среда като животни, прах и мухъл. Също така изследователите установяват, че за тези с екзема приемът на антихистамини не винаги може да помогне при тези хипер-остри пристъпи (причинени от алергени на околната среда), тъй като сърбежните сигнали се пренасят по различни пътища на мозъка.

И разбира се, не забравяйте да поддържате кожата си хидратирана, като използвате много овлажнители. Според Американската академия по алергия, астма Имунология, овлажнители помагат за подобряване на кожната бариера.

Допълнителен доклад от Реджина Бойл Уилър.

Абонирайте се за нашия бюлетин за здрава кожа!

Най -новото в екземата

8 неща, които хората с екзема трябва да знаят за ваксините срещу COVID-19

По -голямата част от хората с атопичен дерматит могат да се възползват от получаването на ваксина за защита срещу новия коронавирус, казват дерматолози. Прочети. . .

От Мойра Лоулър, 20 април 2021 г.

Подбрани potencialex състав ресурси, които да ви подкрепят при пътуването ви с атопичен дерматит

Управлението на вашия атопичен дерматит може да бъде трудно, но налична е подкрепа.

До 18 декември 2020 г.

Какво трябва да знаете за лечението на атопичен дерматит в различни сезони

Проучете как промените във времето могат да повлияят на вашия атопичен дерматит през цялата година и научете начините, по които можете да избегнете пристъпи през всеки сезон. nbsp. . .

До 20 ноември 2020 г.

Грижа за вашето психично здраве, когато имате атопичен дерматит

Атопичният дерматит може значително да повлияе на емоционалното ви състояние, но не е нужно да страдате в мълчание. Разгледайте начините, по които можете да се грижите. . .

До 23 октомври 2020 г.

Пет неща, които трябва да знаете, ако детето ви има атопичен дерматит

Ако се грижите за дете с атопичен дерматит, ето какво трябва да знаете, за да можете да се грижите за тях възможно най -добре.

До 24 септември 2020 г.

Поглед към съпътстващите заболявания, свързани с атопичния дерматит (и какво да направите с тях)

Пациентите с атопичен дерматит са по -склонни да живеят и с други състояния, което може да повлияе на решенията относно техния план за лечение. Научете повече за. . .

До 24 август 2020 г.

Отговорете на основните си въпроси относно новите целеви лечения за атопичен дерматит

Имате предвид целенасочена терапия за лечение на атопичен дерматит? Ето какво трябва да знаете.

До 24 юли 2020 г.

Отвъд кожата: Други начини атопичният дерматит може да повлияе на живота ви

Неконтролираният атопичен дерматит може да засегне множество аспекти от живота ви, не само кожата ви. Ето какво можете да направите, за да управлявате състоянието.

До 24 юли 2020 г.

Как да разбера кое лекарство за атопичен дерматит е подходящо за мен? Проучване на предпочитанията и целите

Разгледайте всички фактори, които участват в разработването на план за лечение на атопичен дерматит, който е най -подходящ за вас (или за вашия близък).

До 24 юли 2020 г.

Рецептурни и извънборсови лечения за контрол на симптомите на атопичен дерматит

Ето какво трябва да знаете за локалните лечения за атопичен дерматит, за да изберете подходящо за вас.

До 24 юли 2020 г. “

Храни като фъстъци, риба и яйца могат да бъдат свързани с появата на екзема, въпреки че изследванията не са ясни. Shutterstock

Ако живеете с екзема или атопичен дерматит, знаете, че насочването към вашите тригери и поддържането на кожата овлажнена са две основни неща за щастлива, здрава кожа. Що се отнася до причинителите на екзема, има някои известни виновници – помислете за аромат, перилен препарат, горещо или студено време и дори стрес – отбелязва Националната асоциация по екзема.

И все пак това, което поставяте в края на вашата вилка, също може да изиграе роля за риска от изблици.

Обикновено, след като ядете предизвикваща храна, кожата ви ще се сърби или зачервява. Възможно е също така да забележите подути, подобни на кошерите петна или изблик на вече съществуващи лезии, показват минали изследвания. Симптомите може да не са незабавни – появата им може да отнеме няколко часа или до два дни.

За да идентифицирате тези тригери у себе си или в бебето си, може би обмисляте да опитате елиминационна диета. Това включва избягване на специфични храни, които смятате, че са отговорни за вашите симптоми, според Университета на Уисконсин в Медицинското училище по обществено здраве в Медисън. Тези диети се използват главно за идентифициране на тригери за здравословни състояния като синдром на раздразнените черва, автоимунни заболявания като ревматоиден артрит или множествена склероза и мигрена. Понякога хората с екзема също ги опитват, ако подозират, че храната предизвиква техните симптоми.

Всъщност, според гореспоменатото изследване, бебетата с умерена до тежка екзема са по -склонни да имат хранителни алергии, така че идентифицирането на храните, които предизвикват техните симптоми на алергия, също може да помогне за контролиране на екземата.

СВЪРЗАНИ: Изследователите идентифицират подтип на екзема, свързана с хранителни алергии

Как елиминационната диета може да работи за екзема?

Всеки реагира на храните по различен начин – не всеки с екзема например ще има същата реакция към млякото – така че елиминиращата диета може да не е правилният инструмент, който да добавите към арсенала си срещу екзема.

Университетът на Уисконсин в Мадисън очертава тези общи стъпки за спазване на елиминационната диета:

Направи списък. Включете всички храни, които ядете през деня и отбележете реакцията на тялото ви да ги яде. Тези, които изглежда влошават симптомите на екземата, са вашите потенциално проблемни храни. Изрежете проблемните храни. Изключете тези потенциално проблемни храни от диетата си за две до четири седмици. Обърнете специално внимание на етикетите на храните през това време. Това е важно, защото ако погрешно изядете нещо, съдържащо съставката, ще трябва да започнете часовника отначало. Обърнете внимание как се чувствате през този период. Предизвикайте тялото си. Ако симптомите не се подобрят през периода от две до четири седмици, решете дали искате да започнете отново с различен набор от проблемни съставки. Или, ако симптомите ви са се подобрили, една от храните, които сте премахнали, вероятно причинява проблеми. Тогава е време да въведете отново елиминираните храни обратно в диетата си. Правете това едно по едно на всеки три дни, за да определите коя храна е виновна, като започнете с малко количество на първия ден и увеличавате това количество всеки ден. Обърнете внимание как реагира тялото ви. Ако симптомите се върнат, вие сте открили спусъка си. Добавете тази храна към вашия „алергичен“ списък и избягвайте това занапред.

СВЪРЗАНИ: 7 вида екзема и как изглеждат

Добра идея ли е да опитате елиминационна диета за екзема?

Това може да бъде-но не винаги, казва д-р Сюзън Бард, сертифициран от борда дерматолог с хирургия Vive Dermatology Естетика в Бруклин, Ню Йорк. Според Американската академия по алергия, астма Имунологичните храни са спусък при 20 до 30 процента от умерените до тежки случаи на екзема.

Д -р Бард казва, че елиминационната диета за екзема си струва да се опита, само ако изглежда ясно, че дадена храна е виновна за огнището. „Казвам на пациентите, че ако видят очевидна връзка между определена храна и екземи, трябва да избягват тази храна“, казва тя.

Алис Хойт, доктор по медицина, алерголог и клиничен имунолог от клиниката в Кливланд в Охайо, също се съмнява, че храната винаги е виновна. „Причината, поради която не препоръчваме елиминиращи диети за промяна на атопичния дерматит, е, защото няма доказателства, че това действително ще промени процеса на заболяването, тъй като храните не причиняват атопичен дерматит“, казва тя. Тя казва, че може да изглежда, че има връзка, тъй като пациентите с екзема са изложени на повишен риск от развитие на други алергии, включително хранителни алергии, но казва, че е много по -полезно да се гледа какво хората слагат върху кожата си, а не какво ядат.

СВЪРЗАНИ: Връзката между екзема и диета

Какви са потенциалните рискове от елиминиращите диети, когато се стигне до екзема?

Недостатъкът на елиминиращите диети е, че те могат да доведат до небалансирано хранене, защото може да изключите цели групи храни в опит да откриете спусъка си, казва Бард. Това прекомерно ограничение може да доведе до хранителни дефицити, според минало проучване. Ето защо д -р Хойт свързва пациентите, които се опитват да елиминират диета, с регистриран диетолог, който може да ги посъветва как да набавят необходимите хранителни вещества. Например, ако премахнете млечните продукти, ще трябва да намерите други начини да задоволите нуждите си от калций. „Въпросът е да се оптимизира доброто хранене“, казва тя.

Друг основен недостатък е, че елиминиращите диети могат да доведат до повишена непоносимост и по -непосредствена чувствителност към храната в бъдеще. Проучване, публикувано в изданието The Journal of Allergy and Clinical Immunology за март-април 2016 г .: На практика установи, че след потвърждаване на екзема, предизвикана от храна, около 19 % от участниците са имали незабавна отрицателна реакция, когато са били следващо изложени на съставката, което никога досега не се беше случвало. Вместо да премахнат напълно храната, изследователите предполагат, че по -добрият подход би бил да се определи колко от съставката, с която тялото ви може да се справи, и да включите това количество в диетата си.

СВЪРЗАНИ: Подробно ръководство за лечение на екзема

Най -честите хранителни алергии, свързани с екзема

Според Journal of Allergy and Clinical Immunology: В практиката най -честите причини за 183 участници в проучването са млякото (57,5 %), яйцата (30,6 %) и соята (21 %). Daniel P. Friedmann, MD, сертифициран от борда дерматолог с Westlake Dermatology в Остин, добавя пшеница и фъстъци към списъка на често срещаните алергени за хора с екзема, а в миналата статия се отбелязва, че рибата е друг обикновен заподозрян.

СВЪРЗАНИ: Как да се насочим към тригерите на екземата

Посетете алерголог за насоки относно елиминационната диета

Въпреки че вероятно сте свикнали да посещавате дерматолога си за екзема, ако може да има хранителна алергия, най -добре е да посетите и алерголог.

Д-р Фридман казва, че вашият дерматолог вероятно ще ви препоръча да посетите сертифициран специалист по алергии, за да определите какви хранителни алергии имате и да посъветвате дали елиминационната диета ще бъде подходяща за вас.

Абонирайте се за нашия бюлетин за здрава кожа!

Най -новото в екземата

8 неща, които хората с екзема трябва да знаят за ваксините срещу COVID-19

По -голямата част от хората с атопичен дерматит могат да се възползват от получаването на ваксина за защита срещу новия коронавирус, казват дерматолози. Прочети. . .

От Мойра Лоулър, 20 април 2021 г.

Подбрани ресурси, които да ви подкрепят при пътуването ви с атопичен дерматит

Управлението на вашия атопичен дерматит може да бъде трудно, но налична е подкрепа.

До 18 декември 2020 г.

Какво трябва да знаете за лечението на атопичен дерматит в различни сезони

Проучете как промените във времето могат да повлияят на вашия атопичен дерматит през цялата година и научете начините, по които можете да избегнете пристъпи през всеки сезон. nbsp. . .

До 20 ноември 2020 г.

Грижа за вашето психично здраве, когато имате атопичен дерматит

Атопичният дерматит може значително да повлияе на емоционалното ви състояние, но не е нужно да страдате в мълчание. Разгледайте начините, по които можете да се грижите. . .

До 23 октомври 2020 г.

Пет неща, които трябва да знаете, ако детето ви има атопичен дерматит

Ако се грижите за дете с атопичен дерматит, ето какво трябва да знаете, за да можете да се грижите за тях възможно най -добре.

До 24 септември 2020 г.

Поглед към съпътстващите заболявания, свързани с атопичния дерматит (и какво да направите с тях)

Пациентите с атопичен дерматит са по -склонни да живеят и с други състояния, което може да повлияе на решенията относно техния план за лечение. Научете повече за. . .

До 24 август 2020 г.

Отговорете на основните си въпроси относно новите целеви лечения за атопичен дерматит

Имате предвид целенасочена терапия за лечение на атопичен дерматит? Ето какво трябва да знаете.

До 24 юли 2020 г.

Отвъд кожата: Други начини атопичният дерматит може да повлияе на живота ви

Неконтролираният атопичен дерматит може да засегне множество аспекти от живота ви, не само кожата ви. Ето какво можете да направите, за да управлявате състоянието.

До 24 юли 2020 г.

Как да разбера кое лекарство за атопичен дерматит е подходящо за мен? Проучване на предпочитанията и целите

Разгледайте всички фактори, които участват в разработването на план за лечение на атопичен дерматит, който е най -подходящ за вас (или за вашия близък).

До 24 юли 2020 г.

Рецептурни и извънборсови лечения за контрол на симптомите на атопичен дерматит

Ето какво трябва да знаете за локалните лечения за атопичен дерматит, за да изберете подходящо за вас.

Дата публикации: 21.01.2020

Комментарии

© 2019. Все права на материалы сайта охраняются в соответствии с законодательством Украины. Распространение материалов c cайта beonthetop.net в cети Интернет может быть осуществлено только при наличии активной гиперссылки на конкретный материал сайта beonthetop.net в первом абзаце текста.

Просмотр веб-страниц, PDF-файлов и перенос их содержимого на бумажные носители разрешены только для личного пользования. Использование данного сайта и содержащейся на нем информации разрешено исключительно в личных, некоммерческих целях.